Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 27 august întreaga Moldovă a consemnat una din cele mai semnificative sărbători naționale, eveniment pentru care au militat pe parcursul vieții lor personalități de vază ale neamului nostru Ziua Independenței Republicii Moldova.

  La Fălești această sărbătoare a debutat cu depunerea de flori și minutul de reculegere  la complexul memorial ”Aleea eroilor” precum și la monumentul ”Mîndria și puterea poporului”.

  Conducerea raionului, oaspeții de onoare sosiți din Noua Sulița, Ukraina, invitații speciali președinți, vicepreședinți, secretari ai Consiliului raional, ce au activat pe perioada anilor de independență, cetățeni de onoare ai raionului au fost întîmpinați cu pîine și sare la intrarea în Palatul raional de cultură ”Mihai Volontir”, unde s-a desfășurat spectacolul festiv consacrat  celei de-a 28-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

  În cadrul spectacolului cu un cuvînt de felicitare s-a adresat publicului făleștean  Domnul Viorel Babii , președintele raionului,  menționînd despre importanța sărbătorilor  naționale ”Ziua Independenței” și ”Limba noastră”. îndemnînd cetățenii raionului să le păstreze cu sfințenie și să le proslăvească prin fapte demne de însemnătatea lor pentru poporul moldovenesc. În  cadrul evenimentului  au fost înmînate diplome și cadouri unui grup de persoane de demnitate publică de nivelul unu și doi și cetățenilor de onoare ai raionului Fălești. Deasemenea au fost înmînate medalii a Ministerului Afacerilor Interne și a Asociației raionale ”Combatantul” unui grup de participanți la luptele pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova.

  Spectacolul festiv a culminat cu evaluarea inedită a orchestrei raionale a secției cultură și turism, dirijor Ion Vicol.

  De notat aportul substanțial  adus de către meșterii populari și muzeele din raion la acest frumos eveniment.  Datorită expozițiilor vernisate, holul Palatului de cultură s-a transformat în această zi într-o adevărată casă mare a neamului.

  Evenimentele desfășurate, vin să ne convingă încă o dată că la Fălești noțiunea  de Patrie, Țară, Neam sunt la loc de cinste și prețuite la justa valoare.

 Galerie foto