Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Sărbătoarea primăverii, dedicată celor mai gingașe, frumoase și iubite ființe de pe pământ – femeilor, a fost desfășurată  la Fălești, în localul Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir”. În holul instituției așteptau vizitatori expozițiile vernisate de Biblioteca publică raională „Mihai Eminescu”, Muzeului raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi”, Casa de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Eleonora Găină”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Școala de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie”, expoziții personale ale artistului plastic Damian Furdui și artistului liber-profesionist Svetlana Culicețchi. Vizitatorii au avut posibilitatea să admire mărțișoare, picturi, figurine, cărți despre femei celebre, expoziție de poze ale femeilor din Ținutul Fălești „Cu voi suntem cunoscuți în lume” . Fiecare doamnă a fost întîmpinată de  tineri care dăruiau simbolul primăverii - mărțișorul.

  La spectacolul omagial „Voi, veșnice izvoare ale vieții” au fost prezenți Sergiu FÎNTÎNA, președintele raionului Fălești, Nicolae CAZACU, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, vicepreședinții raionului - Veaceslav TAMBUR și Veaceslav FUSU, care au adresat mesaje de felicitare tuturor doamnelor și domnișoarelor din sală, dar și cuvinte alese doamnelor invitate în scenă. La sărbătoare au participat primarul orașului Fălești - Alexandr SEVERIN, consilieri orășenești și raionali, reprezentanți ai  autorităților publice locale și din cadrul întreprinderilor de stat și private.

 În cadrul spectacolului au fost omagiate femei din diverse domenii de activitate, cele mai reprezentative fiind elogiate în scenă, oferinduli-se mesaje de gratitudine și flori. Felicitările au fost însoțite de un program artistic vast și divers, la care au fost parte ansamblul de violoniști ai Școlii de Muzică din orașul Fălești, conducător Mihaela Mamai, acompaniator Nelea Matcovschi, ansamblul de dans popular „Favorit”, conducător Sergiu Burduja, ansamblul vocal „Mlădițe muzicale”, conducător Raisa Melinte, acompaniator Nelea Matcovschi, Costachi Andrei a fascinat publicul spectator cu interpretarea unui tango la acordeon, Anatol Chiorescu a încântat ascultătorii cu o poezie deosebită închinată soției, Orchestra Secției Cultură și Turism, dirijor Ion Vicol, împreună cu soliștii săi Constantin Ciubotaru, Grigore Onoico și Alexandra  Patraș, formația Folclorică ,,Baștina”, conducător Oleg Matcovschi, Orchestra de muzică populară ,,Păunaș”, dirijor Vitalie Nedelcu, cu soliștii Alina și Elizaveta Calmuțchi, Francesca Cucuruzneac, Sergiu Cristian, Elena Dilion, Pavel Hodobină. Simpatia publicului și coșul de flori al Președintelui raionului a câștigat Elizaveta Calmuțchi, în vârstă de numai patru anișori, care și-a lăudat prin cântec „Bondița”.

  • participanti_1
  • participanti_10
  • participanti_2

  Pe final de sărbătoare, Președintele raionului Fălești, Sergiu FÎNTÎNA, a mulțumit tuturor colectivelor participante în cadrul spectacolului, a adresat laude organizatorilor – Secției Cultură și Turism, a remarcat valoarea evenimentului produs. Șefa Secției Cultură și Turism, Ludmila NEGRI, a menționat importanța susținerii activității culturale, a invitat publicul spectator la închiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, organizat în raionul Fălești, la 10 martie curent.

  Cu drag de mărțișor, primiți primăvara în suflet, și fie ca acest anotimp să vă aducă în viață împlinire și noroc, fericire și iubire, și căldura sufletească de la cei dragi.

  Vă dorim o primăvară frumoasă!

Galerie foto