Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În ziua de 15 ianuarie,  consemnăm cei 172 de ani de la naşterea geniului literaturii române, Luceafărul poeziei  române - Mihai Eminescu. 

  În frumoasa zi  marcăm și Ziua Națională a Culturii care coincide, deloc întâmplător, cu ziua de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu – personalitate care definește valorile esențiale ale literaturii românești.

  Cu frumosul prilej, la data de 14 ianuarie  cu un mesaj către cei prezenți  a venit  Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului , care a  menționat că opera lui Mihai Eminescu este  mereu actuală,  indiferent de epoca în care trăim, ea ne reprezintă în mare măsură și trebuie transmisă din generație în generație. 

  La activitate  au participat conducerea raionului, angajații din cadrul subdiviziunilor Consiliului raional, profesori și elevi din cadrul instituțiilor de educație  din raion.

  Cu un omagiu exprimat în cuvinte frumoase despre marele poet și despre creația eminesciană a venit Doamna  Aliona Saviuc,  reprezentant al Direcției Generale Educație și Cultură, care a menționat că astăzi este ziua când îl celebrăm nu doar pe „Luceafărul poeziei româneşti, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii româneşti, de conştientizare a valorilor şi spiritului românesc prezent în fiecare dintre noi.

  La finalul activității, conducerea raionului și participanții la eveniment  au depus flori la monumentul marelui poet ,,Mihai Eminescu”.

  • IMG_0034
  • IMG_0072
  • IMG_0083

  Mai multe fotografii