Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 14 iulie curent în orașul Fălești s-au desfășurat  aplicații tactice  la protecția civilă  cu echipele primare de intervenție medicală cu medic și fără medic în caz de accidente rutiere (traume, combustie, evacuarea victimelor din autovehicul).

  Activitatea s-a organizat în conformitate cu ordinul Președintelui Comisiei Situații Excepționale a raionului Fălești cu nr. 19 din 14.06.2022 și a Planului de pregătire pentru Protecția Civilă al anului 2022.

  Un cuvânt de salut și care este scopul aplicațiilor practice la protecția civilă a transmis  către participanți domnul Sergiu Fîntînă, Președintele Comisiei Situații Excepționale a raionului Fălești, Președintele raionului.

  Au participat  și reprezentanții organelor de conducere a Protecției Civile din raion, Domnul Veaceslav TAMBUR, Vicepreședintele Comisiei Situații Excepționale a raionului Fălești,  Vicepreședintele raionului și Domnul  Iurie Bobu, coordonatorul medical a Protecției Civile.

  La aceste exerciții au participat 2 echipe primare de intervenție medicală cu medic din cadrul Spitalului raional Fălești, 2  echipe primare de intervenție medicală cu medic din cadrul Centrului de Sănătate Fălești, Chetriș, Mărăndeni, Bocșa, Glinjeni, Ciolacu Nou și Ișcalău și au fost dotate cu echipament individual de protecție cu cantitate suficientă de materiale medico-sanitare și transport.

apl prac 14 07 2022 1

  Scopul evenimentului a fost de a transmite  cetățenilor despre acordarea primului ajutor și despre măsurile de protecție a cetățenilor în  caz de accidente rutiere.

  Mai multe fotogafii