Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 08 decembrie curent, secția Situații Excepționale Fălești, în baza ordinului nr. 31 din 28.11.2022 a președintelui Comisiei Situații Excepționale a raionului Fălești s-a organizat și desfășurat aplicații tactico-speciale la protecția civilă.

  La acest exercițiu au fost prezenți Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului, președintele comisiei situații excepționale, Domnul Mihai PRODAN, Vicepreședintele raionului, Domnul Ion BUZINSCHI, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, vicepreședinți ai comisiei situații excepționale.

  • ap-tactic_1
  • ap-tactic_2
  • ap-tactic_3

  Tematica aplicației a fost antrenarea  grupei  mobile care asigură cu produse alimentare și alte necesități conducătorii auto și pasagerii blocați pe trasee în cazul ninsorilor puternice și/sau viscolelor puternice în perioada rece al anului.

  De asemenea întru consolidarea prevederilor procedurii de acțiune a comisiei situații excepționale în caz de pericol sau declanșarea  ninsorilor puternice, a fost organizat antrenamentul echipei mobile formată din angajații din cadrul secției situații excepționale și angajații din cadrul S.A “RED NORD” filiala Fălești, cu instalarea punctului mobil și implicarea tehnicii și inventarului necesar pentru acordarea ajutorului cetățenilor blocați pe drumuri.   

  Aplicația a constat în mai multe acțiuni: alimentarea în teren, acordarea ajutorului medical și consiliere psihologică  pentru persoanele blocate în traseu.

  Galerie foto