Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

   Vineri, 13 ianuarie curent, în municipiul Iași a fost organizată o întâlnire a delegației multidisciplinare România – Republica Moldova, la care au participat peste 80 de reprezentanți ai administrației publice locale de nivelul I și II, specialiști în atragerea investițiilor, medici și conducători ai instituțiilor medicale din Republica Moldova. Raionul Fălești a fost reprezentat de domnii Veaceslav Tambur și Veaceslav Fusu, vicepreședinți ai raionului Fălești, Iurie Osoianu, medic șef al IMSP„Spitalul raional Fălești”, Victor Cimpoieș, responsabil de cooperarea transfrontalieră și atragerea investițiilor din cadrul Consiliului raional Fălești, Viorel Zarija, primarul satului Glinjeni, Ădic Rață, agent economic din s. Izvoare.

  Evenimentul a fost deschis și moderat de domnul Iurie Calestru, directorul executiv al Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor - IDEP Moldova, organizatorul evenimentului. Genericul întâlnirii a fost impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova - țară candidată la UE, împreună cu județul Iași.

  • vizita-iasi_1
  • vizita-iasi_2
  • vizita-iasi_3

  Pe parcursul întâlnirii cu prezentări valoroase au venit domnii Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Cristian Corodescu, Direcția de Proiecte și Dezvoltare Durabilă a CJ Iași, Benoni Moruzi, primar și președinte al ACOR Iași s.a.

  La finele întâlnirii, lucrătorii din medicină au efectuat o vizită la Spitalul Sfânta Maria din Iași, unde au luat cunoștință cu rezultatele renovării instituției realizate dintr-un proiect finanțat cu fonduri europene, alți participanți au vizitat câteva muzee, amplasate în strada muzeelor din Iași.

  Evenimentul a fost organizat de IDEP Moldova în colaborare cu Consiliul Județean Iași.

  Mai multe fotografii