Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În perioada 9-10 februarie curent, Consiliul Județean Iași a organizat un workshop cu participarea a 60 de specialiști ai consiliilor raionale din Republica Moldova în domeniul atragerii investițiilor europene, scrierii și implementării proiectelor transfrontaliere. În fața participanților au venit cu alocațiuni și mesaje utile domnii Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, Marius Danga, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, doamna Marieta Afilipoaiei, directoarea Direcției de proiecte și dezvoltare, doamna Daniela Călin, directoare la ADR Nord- Est Iași, domnul Ioan Stoian, director al campaniei ApaVital din Iași, doamna Fulga Turcu, vice director la BRCT Iași s.a.

  • w1_1
  • w1_2
  • w1_3

  Un obiectiv aparte al instruirii a fost prezentarea Programului Interregional VI-a Next România-Republica Moldova 2021-2027, varianta în limba română, prioritățile programului și posibile idei de proiecte, prezentate cu lux de amănunte de reprezentantul BRCT Iași domnul Victor Poede.

  Interesant și interactiv au avut loc discuțiile și intervențiile cu specialiștii Direcției Proiecte şi Dezvoltare Durabilă a Consiliului Județean Iași și ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași.

  În ziua a doua a workshopului, doamna Laura Pastravanu a prezentat și comentat proiectul „Călător pe meridiane culturale”, finanțat de Uniunea Europeana, prin POC România – Republica Moldova și implementat de Consiliul Județean Iași în parteneriat cu Consiliul raional Fălești și primăria or. Fălești.

  La finele evenimentului, cei interesați au efectuat o vizită la Muzeul „Bojdeuca lui Ion Creangă”, unde au luat cunoștință cu mersul lucrărilor de renovare și reconstrucție a muzeului. Raionul Fălești a fost reprezentat de domnul Victor Cimpoieș și Ana Antoci, specialiști în scrierea și implementarea proiectelor.

  Mai multe fotografii