Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 15 februarie 2023, se împlinesc 34 de ani de la retragerea trupelor militare din Afganistan. În amintirea victimelor războiului, astăzi a avut loc o depunere de flori la Complexul Memorial ,,Aleea Eroilor” la care au participat: conducerea raionului, reprezentanții secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, colaboratorii Inspectoratului de Poliție, angajații primăriei orașului Fălești, veteranii ai războiului din Afganistan.

  Cu un mesaj de  recunoștință  pentru participanții  care au manifestat înalt devotament, bărbăție și curaj în câmpul de luptă a venit Domnul Sergiu FÎNTÎNA, președintele raionului, care a menționat importanța acestei zile prin faptul că este de datoria noastră să purtăm cu sfințenie numele eroilor căzuți în acest crâncen război, care a înghițit sute și mii de vieți omenești pentru binele nostru comun.

  • cc-afg_1
  • cc-afg_2
  • cc-afg_3

  Cu mesaje de mulțumire pentru bărbăția și devotamentul de care au dat dovadă veteranii în acțiunile de luptă din Afganistan, au venit viceprimarul orașului Fălești, domnul Anatol Antonciuc, șef al Secției administrativ – militare, domnul Vitalie Grigoraș, președintele Asociației Veteranilor Războiului din Afganistan Fălești, domnul Victor Marian.

  La războiul din Afganistan, care a avut loc între anii 1979 și 1989, au participat circa 12 500 de cetățeni din Republica Moldova. Dintre aceștia, 301 militari și-au pierdut viața, patru au dispărut fără veste, 549 au fost râniți, iar alți 257 au rămas invalizi.  Din raionul Fălești au participat la războiul din Afganistan peste 300 de ostași, dintre care 6 au decedat pe câmpul de luptă, iar 8 au devenit invalizi de război.

  Reveniți la baștină, o parte din veteranii acelui crunt război și-au dedicat cei mai frumoși ani ai vieții activității în cadrul organelor afacerilor interne, demonstrând un înalt grad de responsabilitate, profesionalism și atitudine conștiincioasă față de obligațiile de serviciu.

  E de remarcat faptul, că anume veteranii acestui cumplit și îngrozitor război, au fost printre primii care au ripostat atacurilor separatiștilor din stânga Nistrului, iar 44 de participanți ai războiului din Afganistan și-au jertfit viața pentru suveranitatea și integritatea Republicii Moldova.

  Mai multe fotografii