Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În satul Risipeni, a fost lansat cu succes noul serviciu intercomunitar de gestionare a deșeurilor solide, grație unui efort asociat, al primăriilor și cetățenilor din primăriile Risipeni, Taxobeni, Horești și Izvoare.

  Începând cu 23 februarie locuitorii celor 9 localități din cadrul parteneriatului beneficiază de un serviciu comunal modern, care îi ajută să gestioneze corect gunoiul din gospodăriile personale și să contribuie la menținerea unui mediu sănătos și curat în localitate.

  • 01
  • 02
  • 03

  La evenimentul au participat Domnul Veaceslav TAMBUR, Vicepreședintele raionului,, managerii proiectului MĂ IMPLIC, prerezentații primăriilor partenere, Consiliului raional, ai mediului de afaceri și asociativ din comunități și peste 120 de locuitori ai comunei Risipeni.
  Tot în cadrul evenimentului, Gospodăria Comunală Risipeni a început semnarea contractelor cu beneficiarii, satelor Risipeni și Bocșa. Astfel doar în primele 60 de minute au fost semnate peste 30 de contracte și distribuite pubele și saci pentru depozitarea selectivă a deșeurilor. Tariful lunar pentru serviciul comunal de evacuare a deșeurilor a fost stabilit în mărime de de 35 lei pentru gospodării și 150 lei pentru institutiile publice.
  Procurarea echipamentelor pentru îmbunătățirea și organizarea serviciului comunal este realizată cu suportul proiectului “MĂ IMPLIC”, din fondul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting. Realizarea proiectului de către Primăria Risipeni a fost posibilă și datorită contribuției financiare a  Consiliului raional Fălești, Fondului AIPA și Grupului de Acţiune.