Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În perioada  13-14 martie curent, o delegație a Consiliului Județean Iași, condusă de Doamnele Laura Pastravanu și coordonatoarea proiectului Silvia Vasile, au efectuat o vizită de monitorizare privind implementarea proiectului ”Călător pe meridiane culturale”.

  O ședință de lucru în cadrul proiectului a fost organizată în incinta Consiliului raional Fălești la care au participat președintele raionului Fălești domnul Sergiu Fîntîna, primarul orașului Fălești domnul Alexandr Severin, precum și reprezentanții echipei de proiect.

  În cadrul ședinței s-au discutat despre mersul implementării proiectului „Călător pe meridiane culturale”, procesul de executare a lucrărilor de reabilitare și reconstrucție a străzii Ștefan cel Mare din orașul Fălești și pregătirea specificațiilor tehnice pentru inițierea procedurii de achiziție pentru procurarea mobilierului necesar la Muzeul de Istorie și Etnografie "Lazăr Dubinovschi” din orașul Fălești. Pe parcurs, membrii echipei de proiect, împreună cu responsabilul tehnic au efectuat o vizită de lucru la șantierul unde la moment se execută lucrările de reabilitare și reconstrucție a străzii Ștefan cel Mare din orașul Fălești. Totodată  au vizitat Muzeul de Istorie și Etnografie "Lazăr Dubinovschi” din orașul Fălești care a fost renovat din sursele financiare ale proiectului sus menționat și școala sportivă pentru copii din orașul Fălești.

  În partea a doua a zilei membrii echipei de proiect s-au deplasat în comuna Albinețul Vechi unde au vizitat căminul cultural și 2 operatori economici din localitatea respectivă,  ”Kab-Lem MLD-IT” SRL care își desfasoară activitatea în producția cablajelor pentru componente auto și SRL ”Gospodarul Rediu” care deține o pepenieră de producere a puieților de nuci.

 În ziua următoare echipele de proiect a Consiliului Județean Iași și a Consiliului raional Fălești au discutat despre oportunitățile de creare a unui parteneriat pentru a participa cu o propunere de proiect în cadrul programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, în acest scop au vizitat fosta școală pentru fete din orașul Fălești, preconizată pentru renovarea și crearea în incinta ei a unui Centru de promovare a turismului regional și transfrontalier.

  Mai multe fotografii