Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității. Aceasta reprezintă simbolul trăiniciei și solidarității europene, în contextul valorificării și păcii și unității europene. Este o zi specială care marchează aniversarea istorică a „Declarației Schuman”, considerată începutul actualei Uniuni Europene.

  Ce poate fi mai frumos decât celebrarea Zilei Europei prin dans?!

  În acest context, a fost organizat un flashmob pentru consemnarea Zilei Europei în fața Palatului raional de cultură „M.Volontir” din or. Fălești. Un grup de elevi din Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă”, orașul Fălești, sub conducerea coregrafei, Andronachi Lilia au transmis mesajul de pace, unitate și prosperitate prin dans.

  • ziua-europei_1
  • ziua-europei_2
  • ziua-europei_3

  Ziua Europei, în Republica Moldova pentru prima dată  a fost sărbătorită în anul 2006. În statele membre ale Uniunii Europene, Ziua Europei este marcată la 9 mai, pentru a comemora Declarația lui Robert Schuman către Franţa şi Germania, care a stabilit fundamentele federației europene. Ziua Europei a devenit unul din simbolurile Uniunii Europene, care, alături de drapelul, imnul, motto-ul și valuta unică - euro, identifica entitatea politică a Uniunii Europene.

  Mai multe fotografii