Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Ziua Europei în raionul Fălești a fost celebrată prin mai multe manifestări culturale, menite să promoveze valorile europene și proiectele de dezvoltare realizate din fondurile europene.

Astfel în perioada 11 – 15 mai în bibliotecile publice din raion, în instituțiile de învățămînt s-au desfășurat un șir de activități cum ar fi expoziții de carte cu genericul ”Europa – o familie unită”, mese rotunde, dispute, ore de clasă în cadrul cărora participanții au fost familiarizați cu valorile europene. Printre acțiunile de amploare desfășurate s-a înscris și festivalul folcloric ”Din datini și obiceiuri ne-am născut, datinile și obiceiurile s-au contopit în sufletele noastre”, organizat de Casa de Creație a copiilor și tinerilor cu participarea instituțiilor de învățămînt din raion.

Punctul culminant al activităților din cadrul decadei Europei l-a constituit spectacolul festiv consacrat Zilei Internaționale a Familiei, Zilei Europei și Zilei Latinității desfășurat duminica, 15 mai în centrul orașului Fălești. Oaspeții de onoare a evenimentului au fost Consulul general al României la Bălți Dl Mihail Baciu și deputatul în parlamentul Republicii Moldova Dna Valentina Stratan.

În luările sale de cuvînt atît Dna Iraida Bînzari, președintele raionului Fălești, cît și oaspeții de onoare s-au referit la oportunitățile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, promovarea și cultivarea valorilor europene în rîndurile cetățenilor.

Activitatea dată a culminat cu un program artistic de excepție prezentat de Corina Țepeș și Costi Burlacu, Ady și Aurel Moldoveanu.

De menționat că acțiunile dedicate Zilei Europei vor continua și pe parcursul săptămînii curente.

Mai multe fotografii aici