Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

zc fb În miez de ghenar, când șirul sărbătorilor de iarnă ne umple sufletul de iubire, generozitate și puritate, celebrăm o zi care ne marchează pe toți  - Ziua Națională a Culturii. Acest minunat eveniment ne aduce aminte de valorile spirituale eterne ale neamului – muzica, arta plastică, literatură, teatrul, filmul, biblioteci și muzee.  Și nu întîmplăror sărbătoarea dată o marcăm în ziua de 15 ianuarie , când poporul nostru își regăsește cel mai bine spiritualitatea și cultura sa în creația și personalitatea Marelui Poet Național, Mihai Eminescu.

 Eminescu prin opera sa a exprimat cel mai bine capacitatea de creație, tradițiile, istoria și spiritul poporului nostru.

 Astfel, Ziua Naţională a Culturii  devine o zi cu valenţe  deosebite, devine un  reper de bază în determinarea  rolul culturii în contextul  identităţii noastre  naţionale,  un  îndemn la recuperarea simbolică a legăturii cu tradiţia, dar şi un prilej pentru acţiuni care să ducă la consolidarea  culturală şi spirituală, la promovarea valorilor care vor continua să ne definească neamul.

 Depășind dintotdeauna greutățile materiale ale vieții, cultura a fost, este și va rămâne să fie o cale privelegiată de comunicare, o punte între cei, care împărtășesc dialogul, respectă pluralismul, diversitatea și continuitatea tradițiilor.

 Stimați lucrători din domeniul culturii, Dumneavoastră, datorită abnegației, perseverenței și pasiunii, prin care Vă manifestați în munca cotidiană, aduceți un substanțial aport la valorificarea, păstrarea și sporirea bogăției etnico – culturale a plaiului nostru multinațional, transmiterea din generație în generație a tezaurului folcloric datinilor și tradițiilor, contribuind astfel la formarea unei ambianțe sociale sănătoase, fără de care nu poate domina bunăstarea, prosperitatea, înțelegerea și succesul.

 De accea, în această zi simbolică vreau să aduc un omagiu tuturor celor ce ctitoresc la menținerea, păstrarea și valorificarea potențialului cultural al poporului, aducând în inimile noastre bucuria realizărilor prin programe artistice, evenimente culturale, care, de fiecare dată, ne fac viața mai frumoasă. Vă doresc, sănătate și succes, iar tuturor celorlalți, vouă, dragi concetățeni, vreau să vă aduc aminte că nu doar oamenilor de cultură le aparține cultura, ea ne aparține tuturor.

 Iraida Bînzari
 Președintele raionului Fălești