Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Reprezentanții Ministerului Agriculturii,Dezvoltării Regionale și Mediului de comun cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare  Nord şi a Agenţiei de Cooperare Germană (GIZ) au organizat la  19.02.2018 o şedinţă de consultare a APL din raioanele Făleşti, Glodeni şi Rîşcani privind modalitățile de sprijin în rezolvarea problemelor managementului deșeurilor solide.    

 La şedinţă au  participat Domnul Roman Radu, vicepreşedintele raionului, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Agenției de Cooperare (GIZ), reprezentanții APL din raioanele Glodeni și Rîșcani, Domnul Victor Cimpoieş, copreşedinte  a comisiei regionale  sectoriale MDS, Domnul Constantin Bacalu, specialist, Secția Construcții Gospodărie Comunală și Drumuri, primarii oraşului Făleşti, satelor și comunelor din satul Bocani, Obreja-Veche, Pruteni și Sarata-Veche, reprezentanții din cadrul Direcției de Producție Locativ Comunală din  orașul Fălești.

 Despre starea actuală în domeniul gestionării deșeurilor în raionale Fălești, Glodeni și Rîșcani a relatat Doamna Tamara Guvir, expert CIZ. S-a menţionat succesele obţinute în acest domeniu în  raionul Faleşti, motiv care a constat  și desfășurarea ședinței anume la Fălești. Succesul constă în faptul că populația oraşului Făleşti este contractată la nivel de  100%, comparativ cu alte localități din regiunea de nord ce nu depăşeşte 60%. A fost organizată o excursie prin oraşul Fălești unde oaspeţii au  vizitat locațiile de acumulare a deşeurilor şi selectarea lor și poligonul de depozitare a deşeurilor, linia de sortare a deșeurilor.

Galerie foto