Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În sala de ședințe a Consiliului raional  la 19 decembrie curent,  Asociația Obștească ,,Asociația Națională a apicultorilor din Republica Moldova”  a organizat  un seminar de instruire cu tema  ,,Stimularea  familiilor de albine în primăvara și prevenirea bolilor  tipice din această  perioadă” în cadrul  proiectului de activitate demonstrativă  și de instruire pentru implementarea stupilor apicoli verticali pe rama de 3/4. Cu un cuvânt de salut pentru apicultorii din raion a venit Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului, care a specificat importanța  activității de apicultor , a apiculturii ca ramură în dezvoltarea social economică a raionului.

  Despre aspectele juridice  în cadrul activității de apicultor,  a relatat  Domnul Ion Maxim, președintele Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova și Domnul Gheorghe Carpovici, președintele Asociației Apicole, Regiunea de Nord.

  Cu  privire la  stimularea  familiilor de albine în primăvara și prevenirea bolilor de albine  și despre tratamentele albinelor și particularitățile acestora  a  prezentat  Domnii Ion Vieru și  Petru Sacară, formatori, apicultori profesioniști din satele Zaim, raionul Căușeni și satul Bașcalia, raionul Basarabeasca.  Despre particularitățile anului agricol 2018, sarcinile Asociației apicole raionale în asigurarea iernării albinelor și petrecerea lucrărilor de primăvară a menționat Domnul Vasile Adajuc, președintele Asociației apicole din raionul Fălești.

Galerie foto