Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Oamenii de lângă noi merită prețuiți mai ales atunci, când sunt aici, în viață.

  Din numeroasa listă de cândva a veteranilor, au supravieţuit timpului doar 8 veterani din părţile noastre. De la 9 mai încă, statisticile despre veteranii din raion au  cam întristat comunitatea...  

  Avem printre noi, deja, doar 8 dintre cei care și-au jertfit sănătatea și nu ar fi ezitat să-și jerfească viața pentru cerul senin al generațiilor următoare.

  Gândul de a-i vizita pentru a le mulțumi față în față, l-a adus azi pe președintele raionului cu o echipă de specialiști  la moș Ion Pasat, unicul veteran de război la moment din satul Scumpia. A fost bucurat cu un cadou, în ajunul aniversării, iar dumnealui, deși are deja 94 de ani, și-a  servit oaspeții cu cireșe din roadele muncii sale.

  Este un exemplu multiplu pentru tânăra generație: spiritul de patriotism îi definește firea, e un bun gospodar, cu o ogradă care merită vizitată, nu se lasă pe tânjeală și la vârsta unei ”noi tinereți”  are grijă de mica livadă de cireși-nici gând să se la se pradă greutăților.

  2075 de ostaşi din raionul Făleşti au luat parte la luptele crâncene din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Jertfa de sânge a fost mare, căci au căzut pe câmpul de bătălie 1789 pământeni de-ai noştri. Doar pentru eliberarea oraşului Făleşti şi-au dat viaţa peste 800 de ostaşi. 400 îşi dorm somnul de veci la cimitirul orăşenesc, iar rămăşiţele pământeşti a mai mult de 400 de ostaşi se află la Mormântul Frăţesc, vizavi de Spitalul raional.

  Să ne-amintim de fapta dumnealor cu pietate, păstrând veșnic vie flacăra recunoștinței,  să-i vizităm cu și fără ocazie, nu doar la 9 mai.

Galerie foto