Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Colaboratorii Consiliului raional de comun cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord, au efectuat la 4 februarie curent o vizită de documentare și monitorizare a situației actuale a Stației de pompare Gherman, raionul Ungheni.

  La eveniment au participat vicepreședinții raionului Fălești, domnul Veaceslav Tambur și domnul Mihai Prodan, șeful Secției Proiecte Agenției de Dezoltare Nord, domnul Constantin Bîndiu, managerul proiectului, domnul Victor Cimpoieș, primarul orașului Fălești, primarii comunelor Risipeni și Făleștii Noi. La fel au fost prezenți și membri ai Consiliului Local de Cetățeni, reprezentanți ai partenerilor de proiect, instituțiilor publice , societății civile și mass-media.

  • vdoc_1
  • vdoc_2
  • vdoc_3

  Oaspeții evenimentului au avut posibilitate de a afla istoria construcției, dotării și situația actuală a stației de pompare Gherman. În cadrul vizitei s-a discutat despre rolul stației de pompare Taxobeni  în asigurarea orașului Fălești cu apă potabilă din râul Prut, cît și caracteristica tehnică și capacitatea de pompare a stației de tratare din satul Bocșa.

  În context,  s-a specificat faptul, că este îmbunătățită vizibil situația la Stația de pompare Gherman, fapt confirmat și în timpul testării apeductului magistral.

  De menționat, că stația de tratare Gherman , cât și la stația de pompare, treapta II Taxobeni se află în ultima etapă de lucrări pentru ca sistemul de apeduct să fie pus în funcțiune, iar locuitorii orașului Fălești să beneficieze de apă de calitate.

  Galerie foto