Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

   La 22 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Sfântul Ierarh Nicolae,  făcătorul  mare de minuni,  una din marele sărbători ale Bisericii. Cu acest prilej în multe localități din raion și din țară se sărbătorește  hramul satelor și  orașelor. Cetățenii care poartă numele Nicolae și derivatele acestuia, își sărbătoresc onomastica în această zi.

  În raionul Fălești, locuitorii orașului Fălești, a satelor Chetriș, Chetrișul Nou, Mărăndeni și Hrubna Nouă, primesc oaspeți,  este ziua când în casa moldoveanului,  se adună prietenii, rudele şi toţi cei dragi pentru a se bucura împreună de sănătate şi bunăstare.

  Dragi cetățeni ai raionului!

  Cu acest frumos prilej, Vă adresez urări de sănătate și prosperitate, fie ca Sfântul Nicolae să Vă aducă lumină  în suflet, pace și bunăstare în familiile dumneavoastră,  putere de a depăși toate încercările vieții și înțelepciune de a  fi mai buni, mai iertători, mai receptivi și mai responsabili față de comunitatea în care trăiți.

 Să păstrați cu sfințenie tot ceea ce aveţi mai frumos şi mai sfânt – dragostea de neam și  tradiţiile locale, această sărbătoare să vă poarte de grijă,  să vă îndrumeze doar la fapte bune întru prosperarea localităţilor noastre şi a pământului drag. 

Sfântul Ierarh Nicolae să ne vegheze neamul, satele şi familiile şi să ne binecuvânteze în activităţile de zi cu zi.

Cu respect,

Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului