Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

A fost război.
Ecoul lui 
Și-acum mai este viu...

  Ziua  de 9 mai este cu o semnificație deosebită, menită spre a ne aminti cu mândrie și recunoștință de eroii noștri, cei care au făcut sacrificiul suprem - au apărat dreptul la viață cu propria lor viață. Pe 9 mai îi onorăm pe bunicii și străbunicii noștri care au plătit prețul greu al războiului ca să-și apere familia, neamul, demnitatea. Ei s-au jertfit pentru ca viața să triumfe, pentru ca războiul să nu mai calce niciodată pragul caselor noastre. Pentru că nimeni din cei care au trăit războiul nu și-ar dori o asemenea tragedie pentru copiii și nepoții lor.

  Cu acest prilej, conducerea raionului și a primăriei orașului Fălești au organizat o activitate consacrată aniversării a 78-a a Zilei Victoriei, Comemorării Eroilor căzuți pentru Independența Patriei.

  Comemorarea eroilor a avut loc la Complexul Memorial „Gloriei  Militare” din orașul Fălești  unde au participat conducerea raionului,   și a orașului, reprezentanții instituțiilor statului, veteranii de război din oraș, consilierii raionali și orășenești, reprezentanții  serviciilor desconcentrate, participanții la luptele din  Afganistan și Transnistria,   la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, reprezentanți ai autorităților publice locale.

  • 09-05-2023_1
  • 09-05-2023_2
  • 09-05-2023_3

  Cu un mesaj pentru centru cei prezenți a venit domnul Veaceslav Tambur, vicepreședintele raionului, care a menționat  importanța Zilei de 9 Mai în istoria omenirii, zi în care sărbătorim marea victorie, care ne-a asigurat un viitor pașnic pentru noi şi urmașii noștri. Mesaje către participanții la activitate au adresat și primarul orașului Fălești, domnul Alexandr Severin, președintele  Organizației raionale a veteranilor de război și ai muncii, domnul Valeriu Bobu, șeful Secției Administrativ Militare, domnul Vitalie Grigoraș.

  Activitatea a continuat cu un recital de interpretate de elevii din cadrul instituțiilor de învățământ din oraș.

  Întru amintirea celor căzuți pentru PACE, în scopul de a imortaliza lecțiile dure, scrise cu sânge, pe care le-a oferit întregii omeniri cel de-al doilea Război Mondial, a urmat un minut de reculegere și depunerea de flori.

  Mai multe fotografii