Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Astăzi,  30 iunie curent în orașul Fălești s-au desfășurat  aplicații tactice  la protecția civilă  cu echipele primare de intervenție medicală cu medic și fără medic în caz de accidente rutiere ( traume, combustie, evacuarea victimelor din autovehicul). 

Activitatea s-a organizat în conformitate cu ordinul Președintelui Comisiei Situații Excepționale a raionului Fălești cu nr. 13 din 31.03.2023 și a Planului de pregătire pentru Protecția Civilă al anului 2023.

Cu un cuvânt de salut pentru participanți și care este scopul aplicațiilor practice la protecția civilă a venit domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele Comisiei Situații Excepționale a raionului Fălești, Președintele raionului.

Au participat  și reprezentanții organelor de conducere a Protecției Civile din raion, Domnul  Iurie Bobu, coordonatorul medical a Protecției Civile, Doamna Nina Sciastlivîi, șef a IMSP ,,Centrul de Sănătate Fălești”, doamna Ana Bordeniuc, șef a secției Administrație Publică, secretar al comisiei raionale situații excepționale.

La aceste exerciții au participat 2 echipe primare de   intervenție medicală cu medic din cadrul IMSP ,,Spitalului raional Fălești”, 2  echipe primare de intervenție medicală cu medic din cadrul ÎMSP ,,Centrului de Sănătate Fălești”, Chetriș, Mărăndeni, Bocșa, Glinjeni, Ciolacu Nou și Ișcalău și au fost dotate cu  echipament individual de protecție cu materiale medico-sanitare și transport.

Scopul evenimentului a fost de a transmite  cetățenilor despre acordarea primului ajutor și despre măsurile de protecție a cetățenilor în  caz de accidente rutiere.

  • ap-30-06-2023_1
  • ap-30-06-2023_2
  • ap-30-06-2023_3

 Mai multe fotografii