Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 3 octombrie curent, în oraşul Făleşti a fost inaugurat monumentul „Kilometrul zero”- însemn geografic, istoric şi cultural, care este punctul simbolic de unde se calculează distanţa până la orice destinaţie de pe glob. Placa este construită din bronz şi granit şi reprezintă direcţiile cardinale şi intercardinale. Pe ea sunt indicate distanţele din centrul or. Făleşti până la capitalele câtorva state din întreaga lume.  

  Monumentul este  amplasat în centrul oraşului lângă muzeul în aer liber. Inițiativa aparține unui grup de tineri care vor ca orașul lor de baștină să fie amenajat și atractiv pentru turiști.

  Ceremonia oficială a fost deschisă si moderată de primarul oraşului Făleşti Alexandr Severin. Cu un cuvant de salut şi felicitare s-a adresat preşedintele raionului Sergiu Fintina. Directorul executiv al AO „CUTEZĂTORUL”, managerul proiectului Victor Cimpoieş a prezentat obiectivele şi activităţile proiectului, menţionand că iniţiativa implicării cetăţenilor in bugetarea participativă a ajuns şi în oraşul Făleşti.

  Specialistul în achizitii publice Elena Cebotareiov a informat despre activitatea primăriei privind pregătirea şi demararea concursului de proiecte, iar autorul proiectului Damian Furdui a povestit despre istoria apariţiei ideiei construcţiei monumentului „Kilometrul 0”.

  Panglica de inaugurare a monumentiului a fost tăiata de primarul oraşului Alexandr Severin, managerul proiectului „Impreuna pentru buna guvernare şi bugetare participativa” Victor Cimpoies şi autorul proiectului Damian Furdui.

  La finele evenimentului, primarul oraşului Făleşti Alexandr Severin a mulţumit  A.O. “CUTEZATORUL”, partenerilor ei, organizatia ceha Peoplle in Need pentru susţinerea acordată în realizarea acestui proiect.

  

  Victor Cimpoies a inmanat primăriei oraşului Făleşti o diplomă de gratitudine și apreciere pentru colaborarea cu succes şi promovarea bugetării participative în cadrul proiectului „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă”, iar Elena Cebotareiov si Damian Furdui, cu diplome de merit pentru promovarea procesului de bugetare participativă şi bună guvernare în or. Făleşti.

  Evenimentul a fost organizat de AO ”CUTEZĂTORUL” şi primăria or. Făleşti în cadrul proiectului ”Împreună pentru bună guvernare şi bugetare participativă”, finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului EU4Accountability - Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova .

  Mai multe fotografii