Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Ziua Medicului web

  Anual la data de 1 iunie este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului un prilej de a sărbători în fiecare an puritatea și inocența copilăriei.

 Ziua Copilului ne amintește că cei mici merită atenția noastră deosebită pentru că ei reprezintă generația de mâine. Pe lângă acest lucru, adulții au ce învăța de la copii, mai ales atunci când vine vorba să ne bucurăm de lucrurile simple pe care ni le oferă viața.

  Cu certitudine, viitorul aparține copiilor, de aceea noi, maturii, trebuie să ne conjugăm eforturile pentru a lua atitudine față de problemele celor mici, în special a celor cu care viața a fost mai crudă. Împreună putem crea un viitor luminos acasă copiilor noștri, putem transforma aspirațiile și visele lor în realitate.

  Dragi copii, să aveți parte de grijă și iubire părintească mulți ani, dragostea și afecțiunea din partea familiei să nu vă lipsească niciodată, să aveți o viață plină de zâmbete, bucurii, fericire și în totdeauna într-un colț al sufletului să vă păstrați copilăria precum o rază de lumină.

  La mulți ani tuturor copiilor și tuturor părinților! Să vă bucurați de copiii voștri, iar copiii, la rândul lor, săse bucure cât mai mult de părinți și familie.

curaj si bucurieCopilărie fericită dragi copii!

 Cu profund respect,
 Vadim Roșca, Președintele raionului Fălești

sfirsitul anului scolar  Fiecare apropiere de finalul unui an școlar, ce se întâmplă tradițional între două anotimpuri frumoase, ne amintește despre festivitatea ”Ultimului sunet”, ce anunță bucuria vacanței, pentru cei mici, și sunetul clopoțelului ultimului careu școlar sau serata de absolvire, pentru elevii din clasele absolvente.

  Acest moment al bilanțului, dar și al altui început, este încărcat de emoții profunde, atât din partea elevilor absolvenți, cât și a cadrelor didactice și, în mod deosebit, a părinților. Emoțiile sunt provocate de neliniștea despărțirilor și de prevestirea unor noi etape încă necunoscute.

  Dragi absolvenți, făcând acum o retrospectivă al timpului petrecut în școala natală, vă îndemnăm să luați cu voi tot ce ați învățat mai bun în acești ani. Să aveți încredere în voi și să fiți convinși că ceea ce ați realizat până în acest moment înseamnă enorm pentru reușita în viitoarea profesie, dar și în viață, numai învățând, muncind și continuând să perseverați, veți ajunge să asigurați calitatea și succesul. Iar rețeta succesului constă în puterea de voință demonstrată în a face bine lucrurile tot timpul, Să fiți călăuziți în viață de cele trei valori absolute, fundamentale pentru om: Adevărul, Binele și Frumosul. Creați-vă propria viața cât mai demn, astfel încât, la final, să vă puteți aplauda voi înșivă.

  Stimați părinți, suntem convinși că pe parcursul acestor ani ați fost mereu alături de copiii dumneavoastră, ați fost oricând gata să vă sacrificați pentru a le asigura condițiile necesare studiilor, ați suferit alături de ei în momentele mai dificile și i-ați susținut în devenirea lor umană, intelectuală. Dacă trăiți miracolul vieții, înseamnă că ceea ce este mai frumos s-a întâmplat deja. Sunteți martori la cea mai bună realitate posibilă: copiii dumneavoastră! Vă dorim să vă bucurați și în continuare din plin de reușita lor, de faptul că eforturile depuse de ei le recompensează pe ale Dvs.

  Stimați profesori! Sunteți și rămâneți a fi promotorii dragostei de oameni, ai schimbării spre bine și ai frumosului. Chiar și atunci când abia pâlpâie flacără ce arde mai puțin pentru sine și mai mult pentru alții, dumneavoastră găsiți scânteia să aprindeți torțe. Sunteți cartea ce se dăruiește și se lasă citită de toți, iar din ea poate afla lucruri uimitoare despre miracolele lumii în care trăiește doar cel care vrea, cu adevărat, să cunoască și să înțeleagă ce însemnă să fii bun, să atingi scopuri, să prosperi, să iubești și dăruind, să primești.

  Să aveți parte de o vară frumoasă, să acumulați energie suficientă pentru realizările, provocările, dar și oportunitățile care vă așteaptă.

  Vă dorim multă putere, succese în activitate, împliniri și satisfacții pentru efortul depus, să vă bucurați din plin de clipe frumoase, alături de cei dragi.

Cu deosebit respect și profundă considerațiune,
Vicepreședintele raionului  Fălești Paladi  Tudor

Stimați cetățeni ai raionului Fălești!

Dragi veterani !

imagine porumbel in zbor  Data de 9 Mai semnifică pentru întreaga istorie a omenirii pagină remarcabilă, care răvășește răni adânci a trecutului și încununează multe amintiri despre cei care și-au dorit un viitor pașnic. Înțelegem, că axa timpului trebuie să fie marcată de Pace, iar aceasta este imposibil fără a ține cont de tragediile ce le-a provocat cel de-al Doilea Război Mondial, unde cu prețul vieții, străbunii noștri au luptat pentru o altă filă a istoriei. Prin devotamentul lor, jertfirea de sine, acei ostași au devenit eroi, iar pentru generația contemporană exemplu de patriotism.

  Cu acest prilej, exprim recunoștința pentru veteranii Marelui Război , văduvelor celor căzuți pe front, dorindu-le sănătate, încredere și speranțe în viitor, iar în suflet – pace.

  Fie ca această zi să rămână în istoria continentului și comunității una în care să trăim sentimentul deplin al vieții în libertate, înțelegere între națiuni și respect reciproc.

  … 79 de ani de la Marea Victorie.. zi în care fiecare an ne trezește puternice sentimente de mândrie pentru cei, care cu prețul propriei vieți,  au opus o dârză rezistență tentativei de  a înrobi popoare dornice de libertate. 

  Timpul, necruțător, îi smulge de printre noi pe ultimii eroi și martori oculari ai acelui crunt măcel, care a fost cea mai dramatică luptă din istoria omenirii dintre bine și rău, lumină și întuneric.

  Dragi  veterani!

  Odată cu scurgerea anilor, spre regret, rămâneți a fi tot mai puțini alături de noi. Acest fapt ne mobilizează să vă acordăm și o mai mare atenție, căci prin Dumneavoastră cinstim amintirea celor căzuți în lupte, dar și celor care s-au stins din viață după război.

  Pace, lumină și căldură în sufletele și familiile dvs, noi izbânzi pe calea făuririi unui viitor mai prosper și mai minunat.

  Datoria noastră sacră este să ne închinăm cu adâncă recunoștință în semn de omagiu și memorie veșnică Eroilor Neamului, celor vii și celor care își dorm somnul veșnic în pământul Moldovei sau în pământ străin, departe de vatra strămoșească.

  Slăvită pe veci să fie fapta nemuritoare a tuturor celor care au apărat și păstrat libertatea!...

 

  Cu profund respect,
  Tudor PALADI, Președintele interimar al raionului Fălești

Dragi locuitori ai raionului Fălești!

  Sărbătorile pascale ne oferă tuturor prilejul de a retrăi, împreună cu cei dragi, emoția Învierii Domnului, momentul de a restabili și fortifica valorile și tradițiile creștinești.

  Este ziua în care se naște speranța, iubirea și gândul bun, este ziua în care iertăm și dăruim.   

  Sfintele sărbători ne învață să oferim Lumină din Lumină, să avem mereu  în preajmă cei mai devotați însoțitori Credința, Speranța și Dragostea.

  În acest context, Vă doresc, dragi cetățeni, ca sărbătoarea divină să reverse asupra Dumneavoastră belșug și bunătate, să vă alunge din inimi tristețea, durerea și necazul și să vă umple sufletele și casa cu lumină binecuvântată.

  Fie ca marea sărbătoare  a tuturor creștinilor să ne găsească pe noi toți mai buni și mai aproape unii de alții, iar bucuria și lumina Învierii Domnului să triumfe în sufletul fiecăruia dintre noi.

  Magia sărbătorilor de primăvară să ne încălzească sufletele, să ne deschidă inimile spre iubire, credință și iertare. Să fim mai buni, sa ne bucurăm din plin de frumusețea tuturor lucrurilor care ne înconjoară si sa dăruim iubire celor dragi.

Sărbători fericite și Hristos a Înviat!

Cu înaltă considerație,

Tudor PALADI, Președintele interimar al raionului Fălești