Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Recent au fost finalizate lucrările de reparație a îmbrăcămintei rutiere din pietriș la drumul L260 „Drum de acces spre satul Valea Rusului”. Comisia de recepție a analizat calitatea lucrărilor executate și a semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

  Lucrările de reparație a drumului menționat au fost executate în cadrul contractului încheiat între Consiliul raional Fălești și agentul economic SRL „Marcons-Drum”, câștigătorul procedurii de licitație publică deschisă.

  A fost reparată capital îmbrăcămintea rutieră din pietriș pe o lungime de 1,55 km de drum,  au fost montate patru podețe de evacuare a apelor pluviale, săpate și parțial betonate rigolele de evacuare a apelor pluviale.

  La 22 octombrie curent, domnul Tudor Paladi, vicepreședintele raionului de comun cu specialiștii  din cadrul direcției Cooperare Transfrontalieră, Atragerea Investițiilor și Construcții au efectuat o vizită de monitorizare a lucrărilor de asfaltare a tronsonului de 1,33 km a drumului raional L239 „M5 – Drum de acces spre satul Pîrlița”. Lucrările se execută în cadrul Programului de întreținere și reparație a drumurilor publice locale de nivel raional din raionul Fălești pentru anul 2024.

  Lucrările au fost contractate cu agentul economic S.A. „Drumuri - Bălți”, câștigătorul procedurii de licitație publică deschisă.

  Finalizarea lucrărilor v-a îmbunătăți esențial nu numai aspectul infrastructurii rutiere dar și a întregii localități. Va crea un imbold pentru dezvoltarea în continuare a serviciilor de transport rutier de persoane în condiții de maximă siguranță și confort.

  Începînd cu data de 16 octombrie pe strada pietonală Alexandru cel Bun din orașul Fălești a fost organizat și desfășurat ediția a V-a a expo-târgului universal „Toamna la Făleşti”.

  Evenimentul este organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM (CCI a RM) în parteneriat cu Secția Economie a Consiliului raional și primăria oraşului Făleşti.

  În cadrul expo târgului sunt expuse asortimente bogate şi variate de mărfuri şi produse de înaltă calitate, pentru orice gust şi la preţuri accesibile.

  Evenimentul expozițional  are drept scop susţinerea producătorilor autohtoni, promovarea mărfurilor, produselor  calitative şi competitive pe piaţa internă.

  La expo-târgul  universal „Toamna la Făleşti”  participă agenţi economici din municipiile Chişinău şi Bălţi, raioanele Făleşti, Rîşcani, Drochia, Briceni, Străşeni, care pe parcursul a 4 zile prezintă o imagine desfăşurată a mai multor domenii ale economiei naţionale.

  Meşteri populari din orașul Fălești, din cadrul Casei de Creație și Agrement pentru copii și tineri „Eleonora Găină” din orașul Fălești propun vizitatorilor un spectru variat de obiecte de artizanat,  confecţionate cu mult talent, dibăcie şi căldură sufletească.

  Mai multe fotografii

  La 3 octombrie curent,  în incinta Palatul raional de Cultură „Mihai Volontir”din orașul Fălești a găzduit un eveniment special dedicat Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ. Activitatea a oferit prilejul de a reflecta asupra impactului pe care educația îl are asupra vieților tuturor și de a aprecia dedicarea și munca neobosită a celor care ghidează întreaga societate pe calea cunoașterii.

  Sărbătoarea a fost marcată de prezența conducerii raionului în persoana domnului Vadim ROȘCA, președintele raionului, domnul Sergiu FÎNTÎNA, vicepreședintele raionului, domnul Ion BUZINSCHI șef adjunct al oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, doamna Mariana OSADȚA șefa Direcției Generale Educație și lucrători din domeniul educației.

  Sărbătoarea a avut un program artistic deosebit prin care tinerii artiști au reușit să transmită emoția și aprecierea față de profesori prin talentul lor, captivând publicul cu fiecare notă.

  Conducerea raionului, dar și șefa Direcției Generale Educație Fălești au adresat cuvinte de mulțumire și apreciere tuturor cadrelor didactice, subliniind impactul profund pe care aceștia îl au asupra comunității.

  Atmosfera a fost una de convivialitate și căldură, cu profesori și elevi care și-au  împărtășit povești și amintiri legate de parcursul educațional. Sărbătoarea a fost nu doar o recunoaștere a muncii depuse de dascăli, ci și o oportunitate de a întări legăturile dintre profesori, elevi și comunitate.

  În concluzie, evenimentul de la Palatul de Cultură a fost o manifestare emoționantă a respectului și aprecierii față de educație și față de Omul care stă la baza ei. Cu siguranță, această zi va rămâne în amintirea tuturor celor prezenți, inspirându-i să continue să sprijine și să investească în educația tinerelor generații.

  La data de 03 octombrie în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc un dialog public ,, CAPACITY4EU Societatea civilă pentru integrarea Moldovei în UE’’.

  La eveniment au participat, domnii Vadim ROȘCA, președintele raionului, Vladislav KULMINSKI, director executiv Institutul pentru Inițiative Strategice, Mihai MOGÎLDEA, vice director Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Eremei PRISEAJNIUC, expert în politici publice și doamna Tatiana NISTORICA, membru al Consiliului Economic al Primului ministru, președinte al Alianței pentru Lanțul Valoric Ecologic din Moldova.

  Scopul întrunirii a fost de a crera perspective de viitor pentru transformarea democratică în Republica Moldova, de a lucra pentru apropierea în continuare de Uniunea Europeană și de a oferi oportunități educaționale reprezentanților societății civile.

  La data de 03 octombrie curent în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc sesiunea de instruire în domeniul securității cibernetice, destinată reprezentanților autorităților publice locale. 

  La eveniment au participat domnii Vadim ROȘCA, președintele raionului, Sergiu Fîntîna, vicepreședintele raionului, Mihai DANȚIȘ, cyber expert Ega și doamna Natalia SPÎNU, director, Institutul European de Studii Politice din Moldova.

  Scopul instruirii a fost intersecția critică dintre securitatea cibernetică și procesele electorale, cu accent pe identificarea provocărilor, riscurilor și a celor mai bune practici pentru a asigura integritatea și siguranța alegerilor, protejarea sistemelor electorale pentru garantarea reprezentativității, transparenței pentru asigurarea unei democrații funcționale.