Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Luna aprilie pentru instituțiile de învățământ artistic din raion este o perioadă de creativitate deosebită și evoluări în public. Astfel, pe data de 8 aprilie în Școala de Muzică s-a desfășurat spectacolul muzical-artistic cu genericul ,,Debutul meu”. Au evoluat 13 elevi ai Secției Pian. Interpretarea elevilor a fost muzicală și deosebită având un program variat în lucrări de diverse genuri muzicale. S-a observat, că elevii posedă aptitudini muzicale, auz muzical, simțul ritmului, sunt foarte dotați și inteligenți. De asemenea, elevii au dat dovadă de creativitate, actrivism, dăruire, și nu în ultimul rând, o bună pregătire muzical-interpretativă, ceea ce va stimula în viitor să-și perfecționeze abilitățile muzicale în studiul pianului.

 

 

Scopul concertului a fost formarea și dezvoltarea culturii muzicale a elevului prin intermediul pianului, demonstrarea că studiul pianului este o alegere bună pentru copii al cărui studiu dezvoltă auzul muzical, gândirea, atenția, memoria muzicală, afectivitatea, voința, inteligența, creativitatea, responsabilitatea și autoexprimarea. Studiind pianul copilul are ocazia să se familiarizeze cu un instrument muzical de elită asociat întotdeauna cu muzica de calitate și cu geniul. Studiind pianul copilul percepe lumea muzicii prin diverse genuri și stiluri:

- muzica clasică pianistică

- muzica academică autohtonă

- muzica de film, de divertisment, de dans

- muzica simfonică (în aranjament pianistic)

Lecțiile de pian sunt o șansă pe care părinții o pot oferi copiilor cu scopul de ai ajuta să devină personalități decente și nu în ultimul rând șansa de a studia farmecul și frumusețea muzicii. 

Mai multe fotografii aici