Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

”Demult – demult a fost război” acesta a fost genericul spectacolului festiv organizat la 5 mai, în incinta Palatului de Cultură Fălești prilejuit de aniversarea a 71-a de la Ziua Victoriei.

Atmosfera de sărbătoare a fost creată chiar din foyer-ul palatului, unde în interpretarea orchestrei de fanfară a Școlii de muzică răsunau melodii cunoscute din perioada anilor de foc, iar tinerii îmbrăcați în haine ostășești invitau cu drag participanții și oaspeții în sala de concert, unde urma să înceapă spectacolul în memoria celor căzuți în cruncenul măcel, celor care au jertfit viața pentru pacea și liniștea noastră și nu în ultimul rînd pentru a exprima profunda mulțumire veteranilor care mai sunt printre noi.

Oaspeți de onoare ai sărbătorii au fost veteranii celui de-al doilea război mondial Mihail Mihalciuc, Cușnir Serghei, Dulgher Vasile, care la rîndul lor și-au depănat amintirile elucidînd cu multe emoții momentele trăite pe front, făcînd astfel resimțit fiorul acelor lupte și printre cei prezenți în sală.

Numerele artistice, interpretările și recitalurile de poeze cu care au venit elevii liceilor din oraș, ansamblurile folclorice ”Doruleț”(s.Călugăr), ”Bereozca” (s.Egorovca), ”Baștina” (Palatul de Cultură) și colectivul de dansatori ”Foleșteanca” (Palatul de Cultură) au creat o atmosferă plină de emoții și trăiri sufletești deosebite.

Punctul culminant al spectacolului fiind prezentarea sub palida lumină a lumnărilor aprinse a regimentului nemuritor al raionului, bravi soldați, care și-au dat viața pe altarul patriei și care vor rămîne vii în memoria noastră.

Mai multe fotografii aici