Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și experți din cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL), gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), s-au reunit la 23 aprilie 2015, în incinta Consiliului raional Fălești în contextul inițierii procesului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru conceptul de proiect viabil „Îmbunătățirea serviciilor de apă și de canalizare în raionul Fălești (orașul Fălești, satul Fălești și satul Călugăr)”.

 

Odată elaborat, studiul de fezabilitate pentru proiectul de alimentare cu apă și canalizare de la Fălești va avea șanse sporite pentru a obține finanțare. Acum este important ca împreună cu experții să fim atenți la detaliile ce ar face dificilă realizarea proiectului. a spus directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

În raionul Fălești este cea mai gravă situație din Regiunea de Dezvoltare Nord în privința calității apei potabile. Apa din majoritatea fântânilor de mină conține fluor ce depășește de 2-3 ori limitele admise de normele sanitare. În unele sate nu sunt rezerve suficiente de apă nici în fântânile de mină, locuitorii fiind nevoiți să se deplaseze la distanțe mari pentru a transporta apă potabilă.

Conceptele de proiecte au fost elaborate cu sprijinul Guvernului Suediei și al Uniunii Europene.