Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 
 
GRUPUL DE INIȚIATIVĂ AL BĂNCII MONDIALE
GLASUL TINERILOR RECRUTEAZĂ NOI MEMBRI


Grupul Glasul Tinerilor (GT) este un grup consultativ format din aproximativ 15 tineri, care oferă posibilitatea includerii viziunilor tinerilor din regiuni în programele Băncii Mondiale. Obiectivul principal al GT este de a facilita dialogul permanent cu actorii din domeniul tineretului, a stabili un proces de învăţare mutuală între Banca Mondială şi actorii din domeniul tineretului în scopul obţinerii ideilor noi şi recomandărilor pentru îmbunătăţirea programelor Băncii Mondiale pentru tineret.

Grupul Glasul Tinerilor în Moldova va include tineri şi tinere din diferite regiuni a ţării, din mediul rural sau urban, reprezentanţi ai diferitor etnii, persoane cu statut social diferit şi tineri cu disabilităţi, care doresc să participe la implementarea diferitor proiecte a Băncii Mondiale, în special cele de tineret. Glasul Tinerilor va organiza diverse activităţi cum ar fi instruiri, consultări, vizite în teren, cercetări, campanii informaţionale.

Un membru al Grupului Glasul Tinerilor trebuie să fie:

 

·         Interesat şi motivat de a analiza problemele tinerilor din Moldova şi disponibil să ofere recomandări pentru depăşirea acestora;

·         Lider sau membru activ al unui ONG de tineret;

·         Capabil să lucreze într-o echipă unde membrii pot avea opinii diverse asupra subiectului de tineret;

·          Disponibil să dedice timp şi energie pentru activităţile Glasului Tinerilor;

·         Responsabil, comunicativ şi creativ;

·         Vârsta între 16-25 ani;

·         Cunoaşterea limbii engleze și ruse este un avantaj;

·         Abilităţi de lucru la computer.

 

Dacă eşti interesat să faci parte din grupul Glasul Tinerilor expediază formularul de aplicare completat la adresa:

 

Grupul de inițiativă Glasul Tinerilor

Oficiul Băncii Mondiale în Republica Moldova

str. Puşkin 21/1

Chișinău, MD-2012

Fax  (+373 22) 23 70 53

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Formularul de aplicare poate fi găsit pe pagina :

http://siteresources.worldbank.org/INTMOLDOVA/Resources/YVG_application_form_2013.doc 

Termenul limită pentru expedierea formularelor de aplicare este 15 februarie 2013.

 

  La data de 05 februarie 2013, orele 14.00 în biroul Preşedintelui raionului a avut loc şedinţa în cadrul căreia s-a discutat despre crearea posturilor de salvatori şi pompieri în unele sate ale raionului. La sedinţă au participat preşedintele raionului Valeriu Muduc, primarul satului Mărăndeni Guţu Aurelia, primarul comunei Natalievca Morgun Olga, primarul satului Glinjeni Gafinciuc Petru, secretarul consiliului local Pîrliţa Şoronga Olga, şef adjunct al Direcţiei Salvatori şi Pompieri a SPC şi SE colonel al s/salvare Alexei Lavricenco, şeful Centrului Republican de Intervenţie operativă locotenent colonel al s/salvare Ruşica Vitalie, şeful Direcţiei Situaţii Excepţionale mun.Bălţi colonel al s/salvare Iovdii Vasile, şef adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale mun.Bălţi şef Serviciu Apărare Împotriva Incendiilor locotenent colonel al s/salvare Grigoraş Igor, şeful Secţiei  Situaţii Excepţionale or.Făleşti maior s/salvare Jîmbea Veaceslav.

În rezultatul discuţiilor s-a decis de a crea 4 posturi de salvatori şi pompieri în satele Horeşti, Călineşti, Işcălău, Mărăndeni care vor deservi următoarele localităţi (distanţa de la localitate la postul de salvatori şi pompieri):


       La 11 februarie curent, în sala de şedinţe a Consiliului raional s-a desfăşurat un seminar de instruire a persoanelor responsabile de actualizarea listelor electorale din primăriile raionului.

Secretarii consiliilor locale au fost instruiţi de reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale (CEC), care au prezentat o analiză a listelor electorale pe raion, identificînd localităţile cu un număr mare de erori.

S-a subliniat rolul APL în actualizarea listelor electorale, s-au stabilit procedurile de actualizare, s-a discutat problema securităţii datelor cu caracter personal, de asemenea prezenţa a fost familiarizată cu formele şi metodele de eliminare a erorilor din listele electorale, cu modalitatea de transmitere la CEC a listelor electorale de bază.

Reprezentanţii CEC împreună cu persoanele responsabile de listele electorale au semnat contractele privind recepţionarea de către ultimii a CD – urilor cu date confidenţiale de la ÎS „Registru”.

Listele electorale din primăriile raionului urmează a fi actualizate în termen de pînă la 25 februarie curent, după care informaţia privind modificările operate în liste se expediază către Consiliul raional pentru a fi generalizată cu transmiterea către CEC.