Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

   În perioada 8-9 decembrie curent, Consiliul raional Fălești a continuat organizarea activităților cultural artistice din cadrul proiectului “Călător pe meridiane culturale”. De rând cu diferite instituții din raionul Fălești, la evenimente au participat și 15 pedagogi și elevi de la Centrul de Servicii Sociale “BUCIUM” din Iași în frunte cu doamna directoare Andreaia Corodescu.  

  După vizitarea Palatului de cultură „Mihai Volontir” și Școlii de arte plastice Gheorghe Vrabie din Fălești, oaspeții din România au participat la evenimentul „Colindători la Muzeul de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi”, organizat la Casa de creație a copiilor și Muzeul raional. Participanții au fost salutați de doamna Mariana Osadţa, șefa Direcției Generale Educație și Cultură, domnul Victor Cimpoieş, autorul și membru al echipei de proiect care au felicitat beneficiarii evenimentului și au dorit succese colectivelor de colindători.

  Primii au prezentat programul de colinde elevele de la Centrul de Servicii Sociale din Iași, după care pe scena au venit tinerele cântărețe ale ansamblului „Crescendo” de la Casa de creație a copiilor care au fost răsplătiți cu aplauze furtunoase și cadouri de Crăciun. Au finalizat prezentările artistice membrii Ansamblului folcloric cu titlul MODEL „Baștina” de la Palatul raional de Cultură „Mihai Volontir”, care ca întotdeauna, au prezentat programul său la înălțime. 

  • 1
  • 10
  • 11

  Copiii și profesorii din județul Iași au fost impresionați și au apreciat mult activitatea cercurilor de copii de la Casa de creație a copiilor, exponatele Muzeului de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi”.

  A doua zi, oaspeții din județul Iași, au vizitat Monumentul „Kilometrul 0” din Fălești, au mers în localitatea Glinjeni, unde au avut o întâlnire de suflet cu semenii săi din localitatea respectivă, au asistat la repetiția dansatorilor de la Casa de Cultură, colindând și promovând tradițiile din ambele regiuni transfrontaliere, vizitând și Mânăstirea „Sfânta Treime” din localitate.

  Vă reamintim, că proiectul “Călător pe meridiane culturale”, a fost finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova, implementat în raionul Fălești de către Consiliul raional Fălești în parteneriat cu primăria orașului și Consiliul Județean Iași, România.

 Mai multe fotogtrafii