Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Ziua de 9 Mai semnifică pentru întreaga istorie a omenirii pagină remarcabilă, care răvășește răni adânci a trecutului și încununează multe amintiri despre cei care și-au dorit un viitor pașnic. Anume în această zi marcăm Ziua Victoriei, eveniment care au ca scop informarea publicului despre realitățile istorice, cât și promovarea valorilor umane.

  Cu acest prilej, Consiliului raional, conducerea raionului a organizat activitatea consacrată aniversării a 79-a a Zilei Victoriei și a comemorării Eroilor căzuți pentru Independența Patriei

  Ziua comemorativă s-a desfășurat la complexul memorial ,,Gloriei Militare”, unde a început cu parastasul întru pomenirea tuturor ostașilor duși în lumea fără de întoarcere va fi oficiată de către Protoiereul  Mitrofan Ioan  Pelin, parohul  bisericii Sf. Dumitru din Gara Fălești.

  La activitate au participat Domnul Tudor Paladi, președintele interimar al raionului Fălești, Domnul Alexandru Severin, primarul orașului Fălești, Domnul Ion Buzinschi,  reprezentantul Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, funcționarii publici din cadrul autorităților publice locale, elevi și profesori din cadrul instituțiilor de educație.

  Mesaje de mulțumire pentru activitatea  eroică a fost transmis de către Domnii Tudor PALADI, președintele interimar a  raionului, Alexandru SEVERIN, Primarul orașului Fălești, Ion BUZINSCHI, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat,  Domnul Valeriu BOBU, Președintele Asociației raionale a Veteranilor de Război și  ai Muncii și un mesaj al tinerei generații a fost transmis de  Vladimir PROCOPOV, elev al IP LT „A. Pușchin” din orașul Fălești.

  Activitatea a continuat cu un recital de interpretate de elevii din cadrul instituțiilor de educație din oraș.

  Întru amintirea celor căzuți pentru PACE, în scopul de a imortaliza lecțiile dure, scrise cu sânge, pe care le-a oferit întregii omeniri cel de-al doilea Război Mondial, a urmat un minut de reculegere și depunerea de flori.

  Mai multe fotografii