Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 03 iulie curent, la inițiativa Misiunii OSCE în Republica Moldova a avut loc ședința de lucru a Comisiei teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane. Comisia a fost convocată de către vicepreședintele raionului domnul Tudor Paladi, unde a întrunit toți membrii comisiei în prima ședință unde a participat și reprezentanții Misiunii OSCE, doamna Viorelia Rusu.
  Recent, prin dispoziția președintelui raionului domnul Vadim ROȘCA a fost aprobată componența comisiei Teritoriale pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, în conformitate cu prevederile art. 9 din Legea nr. 241/2005 Privind prevenirea și combaterea traficului de ființe umane.
  Scopul Misiunii a fost identificarea provocărilor și practicile pozitive în activitatea Comisiilor teritoriale, ulterior Misiunea OSCE în Moldova va formula recomandări pentru eficientizarea activității și îmbunătățirii cadrului normativ ce reglementează activitatea Comisiilor teritoriale.
  Activitatea a contribuit la implementarea Programului pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane 2024-2028.