Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 14 iunie curent, a avut loc ședința comisiei teritoriale pentru recensământul populației și localităților din anul 2024.

  La ședință  au fost prezenți Domnul Tudor PALADI, vicepreședintele raionului, domnul Ion  BUZINSCHI, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, doamna Anghelina MUNTEAN, vicepreședintele comisiei teritoriale pentru recensământul populației și localităților din anul 2024 și doamna Viorica BUNCIUC, responsabil de recensământul populației și localităților din anul 2024 în raionul Fălești, unde  a  adus la cunoștința membrilor comisiei despre  procesul de realizare a lucrărilor  de recensământ în teren pe teritoriul raionului Fălești și despre acțiunile desfășurate privind comunicarea, promovarea recensământului populației și localităților  dar și spațiile colective de locuit  în localitățile unde acestea există.

  Mai multe fotografii

  Astăzi, 13 iunie 2024 la Cimitirul de Onoare a Eroilor Armatei Române din orașul Fălești a avut loc comemorarea eroilor. Activitatea s-a desfășurat cu un ceremonial religios de către soborul de preoți din cadrul Episcopiei de Bălți, Mitropoliei Basarabiei, pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

  La activitate a participat și președintele raionului domnul Vadim ROȘCA, care a venit cu un mesaj de comemorare pentru eroii căzuți pe meleaguri străine.

  La final de activitate a urmat  minutul de reculegere și depunere de flori în memoria eroilor căzuți pe cîmpurile de luptă.

  Mai multe fotografii

9 iunie 2024 alegeri in parlamentul european

  Domnul Tudor PALADI, vicepreședintele raionului a convocat astăzi în ședință șefii direcțiilor, secțiilor și a serviciilor din cadrul Consiliului raional, în cadrul căreia s-au discutat despre planul de activitatea a subdiviziunilor pentru săptămâna curentă și îndeplinirea atribuțiilor de serviciu responsabil și în termen întru soluționarea problemelor cetățenilor raionului.
  Totodată sa atras atenția privind sporirea examinării petițiilor parvenite către Consiliul raional în termeni restrânși, efectuarea vizitelor în teritoriu și întîlnirea cu cetățenii în scopul familiarizării cu problemele acestora cît și aducerea la cunoștință cetățenilor despre modul de înregistrare a bunurilor imobile construite în afara actelor permisive, reieșind din modificările operate în legislație care au intrat în vigoare la data de 18 mai curent.

  La data de 22 mai este sărbătorit Sfântul Nicolae de Vară, o sărbătoare specială pentru dumneavoastră ,,Hramul localității’’ zi când în casă se adună copii, rude, prieteni și toți cei dragi pentru a se bucura împreună de cele realizate, de sănătate și de bunăstare.

  Hramul localității este cel mai bun prilej de a consolida convingerea că prin comunicare, și participarea fiecăruia la dezvoltarea localității, putem transforma localitatea într-un loc minunat.

  Astfel, tuturor celor care îți sărbătoresc  ,,Hramul localității’’  le doresc un cer albastru fără nori în calea sa de prosperare, iar locuitorilor să deschidă poarta unui viitor plin de succese, performanțe și realizări considerabile în promovarea imaginii localității.

22 05 2024 2  Cu acest prilej vă doresc ca lumina sărbătorii să vă facă mai buni, mai curați, mai iertători și mai atenți cu cei din preajmă, să vă vegheze neamul, comunitatea, familiile  să vă binecuvânteze în activitățile de zi cu zi și să vă îndrume doar la fapte bune întru prosperarea localității dumneavoastră.

  Felicitări și un sincer la mulți ani și pentru cei ce poartă numele de Nicolae și Nicoleta, fie ca Sfântul Ierarh Nicolae să vă poarte de grijă și să vă apere de cele rele.

  La mulți ani!

Cu profund respect,
Vadim ROȘCA, Președintele raionului Fălești.

  În perioada 8-12 mai curent pe strada pietonală din orașul Fălești a fost inaugurată a XI-a ediţie a expo – târgului  universal „Primăvara la Fălești”.

  Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, filiala Bălți în colaborare cu Consiliul raional Fălești și primăria orașului Fălești.

  Scopul expo–târgului  este demonstrarea realizărilor întreprinderilor autohtone – participante, crearea unui spaţiu favorabil pentru schimbul de experienţă, dar și pentru consolidarea şi menţinerea dialogului public – privat viabil  de a susţine şi promova întreprinzătorii din republică cît și din raionul Fălești, contribuind la extinderea pieţii interne şi celei externe, de a familiariza consumatorii locali cu produsele şi serviciile autohtone.

  În cadrul expo – târgului sunt expuse mărfuri şi produse  autohtone de înaltă calitate, pentru orice gust şi la preţuri accesibile.

  La ediţia curentă a expo-târgului participă agenţi economici din raionul Fălești: fabrica de vinuri SA ”Mold-Nord”, SRL V.T.V. Nord cu produse de patiserie, Asociatia Apicultorilor din Fălești cu un asortiment bogat de miere naturală de albine, meşteri populari din cadrul Centrului de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Eleonora Găină” or. Fălești, precum și agenți economici din municipiile Bălţi şi Chişinău, oraşele Drochia, Comrat, raioanele  Rîşcani, Dondușeni, Briceni, Nisporeni, Edineț.

  Mai multe fotografii

  Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea și prosperitatea în rândul europenilor. Ziua Europei este o sărbătoare a păcii și unității în Europa, dedicată istoriei unui continent care a dăruit un model de cultură și de civilizație, de solidaritate, de dialog și de colaborare pentru binele comun.

  Cu un mesaj de salut pentru participanții la eveniment a venit Domnul Tudor PALADI, Președinte interimar al raionului Fălești și Domnul Ion BUZINSCHI, șef adjunct a Oficiului Teritorial Bălți a Cancelariei de Stat.

  Cei care au evoluat pe scena din parcul  central din orașul Fălești au fost copilașii din Instituția de Educație Timpurie nr. 6, Ansamblul de dansuri populare ,,Făleșteanca'',  Ansamblul de dans ,,Favorit”, copii din Instituția de Educație Timpurie nr. 5,  Ansamblul de dansuri populare a Palatului raional de Cultură ,,Mihai Volontir”,  micuții din Instituția de Educație Timpurie nr.12, Ansamblul Vocal ,,Crescendo” și Instituția de Educație Timpurie nr. 10.

  Pe final de activitate  publicul a rămas în compania Orchestrei de muzică populară ,,Păunaș”, a Palatului raional de Cultură ,,Mihai Volontir” din orașul Fălești.

  Mai multe fotografii